Bezbednost i vrhunska zabava na EXIT festivalu

Početkom jula, od 10. do 14., Novi Sad će biti domaćin renomiranog EXIT festivala, koji će dočekati stotine hiljada posetilaca iz čitavog sveta. Kao društveno odgovorna kompanija koja ulaže u kulturu i umetnost i koja je fokusirana na mlade, DDOR je zvanični osiguravač EXIT festivala.

Aktivnosti DDOR-a i ove godine, u partnerstvu sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, stavljaju naglasak na podizanje svesti o bezbednosti u saobraćaju pod sloganom „Okreće na dobro!“ Posetioci će moći da učestvuju u raznim zanimljivim aktivnostima u DDOR aktivacionoj zoni, koja će se nalaziti kod Muzeja Novog Sada, nakon izlaska iz tunela.

Predsednik Izvršnog odbora DDOR-a, Frančesko Maši, izrazio je zadovoljstvo što je DDOR zvanično osiguranje jednog od najprestižnijih festivala u Evropi. Ova saradnja pruža posetiocima priliku da uživaju u vrhunskoj zabavi dok se edukuju o bezbednosti u saobraćaju.

Uz podršku Agencije za bezbednost saobraćaja, učesnici će moći da iskuse simulaciju prevrtanja vozila kako bi shvatili značaj vezivanja sigurnosnog pojasa i specijalni simulator koji demonstrira uticaj alkohola i psihoaktivnih supstanci na percepciju i koordinaciju u toku vožnje automobila. Učesnici će takođe moći da urade alkotest, učestvuju u kvizu znanja i osvoje nagrade.

V. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, Branko Stamatović, istakao je da su saobraćajne nezgode u većini slučajeva posledica neodgovornog ponašanja u saobraćaju. Zato Agencija svojim aktivnostima na festivalima želi da skrene pažnju na odgovorno ponašanje svih učesnika u saobraćaju, posebno na mlade s obzirom da su saobraćajne nezgode vodeći uzrok smrtnosti među mladima u Srbiji.

Drugu godinu zaredom, DDOR, Agencija za bezbednost saobraćaja, Ministarstvo unutrašnjih poslova – Uprava saobraćajne policije i Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja Grada Novog Sada, zajedno učestvuju na ovom festivalu. Ova saradnja omogućavaju razmenu ideja, resursa i najboljih praksi kako bi se stvorilo bezbedno okruženje za sve.

Na EXIT festivalu, DDOR će ponovo istaći svoju posvećenost mladima i važnost podizanja svesti o osiguranju i bezbednosti u saobraćaju. Prisustvo DDOR-a na festivalu ne samo da inspiriše i motiviše, već postavlja visoke standarde za razvoj plodonosne budućnosti u umetnosti i kulturi. EXIT festival tako postaje središte festivalske energije, vrhunske zabave i sjajne muzike, promovišući društvenu odgovornost i bezbednost u saobraćaju, sa DDOR-om, Agencijom za bezbednost saobraćaja, Ministarstvom unutrašnjih poslova – Upravom saobraćajne policije i Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja Grada Novog Sada.