DDOR osiguranje na “Electric Vehicles Days” na Novosadskom sajmu

Kompanija DDOR osiguranje je i ove godine učestvovala na manifestaciji “Electric Vehicles Days”. Ovaj značajan događaj posvećen inovacijama u oblasti električnih vozila, održan je 12. i 13. septembra na Novosadskom sajmu.

Na Panelu 3 pod nazivom “Nebu pod oblake – Novi horizonti EV tehnologija” prisutnima se ispred DDOR osiguranja obratio Miloš Popović, direktor Funkcionalne oblasti za IT i izneo je ključne uvide o uticaju novih tehnologija na osiguranje i sigurnost električnih vozila.

„Jedan kritičan problem koji je važno istaći , a koji ne dobija mnogo medijske pažnje, su ranjivosti u oblasti sajber bezbednosti. Rešavanje problema sajber bezbednosti nije samo pitanje zaštite digitalne infrastrukture, već i očuvanja osnovnog poverenja i pouzdanosti koja je ključna za revoluciju električnih vozila. Poverenje potrošača je presudno za usvajanje ovih vozila“ istakao je Popović.

Takođe, pomenuo je i iskustva matične Unipol grupe koja je prepoznala važnost integracije električnih vozila u pametne gradove i doprinosu digitalne transformacije putem svoje Think Tank mreže „Savet za urbanu mobilnost“. Ova mreža, inicirana od strane Unipola, fokusira se na nove oblike mobilnosti, uključujući analizu telematičkih podataka o vozilima, kako bi se unapredila infrastruktura i optimizovala mobilnost.

Na DDOR štandu, posetioci su bili u prilici da se informišu o polisama osiguranja, ali i da učestvuju u online kvizu – testiraju svoje znanje o bezbednosti u saobraćaju i najbolji osvoje interesantne nagrade.

Manifestacija je pružila odličnu priliku za razmenu iskustava i ideja, a učešće na panelu potvrđuje našu posvećenost inovacijama i prilagođavanju najnovijim trendovima u industriji.